Samenwerking met scholen

Colas Belgium - IRAMIn het kader van haar rekruteringspolitiek neemt Colas deel aan de schoolse opleiding van de toekomstige gediplomeerden (technisch secundair, bachelors, industriële en burgerlijke ingenieurs).

De samenwerking tussen de scholen en de onderneming is van essentieel belang om een zo goed mogelijke overeenstemming te vinden tussen de theoretische opleiding en de eisen van de toekomstige werkgevers te bevorderen.

In dit kader werkt de groep Colas Belgium samen met meerdere scholen en universiteiten o.a. via :

 Het organiseren van werfbezoeken overal in België,
 Het geven van presentaties over de verschillende beroepen en mogelijkheden binnen onze sector,
 Het verspreiden van getuigenissen van onze medewerkers over hun loopbaan in onze groep,
 Het verwelkomen en begeleiden van talrijke stagiairs,
 Het inrichten van technische opleidingen.
 enz...

Indien u, of de instelling, interesse heeft naar een samenwerking of een andere samenwerkingssuggestie wil bespreken, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Onze stageplaatsen

Elk jaar verwelkomen we een groot aantal stagiairs in onze agentschappen uit verschillende studierichtingen : bachelors bouwkunde, burgerlijke en industrieel ingenieurs, A2's in technische richtingen, ...

Onze rekruteringspolitiek is eerst en vooral gebaseerd op het aanwerven van voormalige stagiairs die zich in onze groep hebben ingezet  en kennis hebben gemaakt met onze sector.

Dankzij deze stage krijgt de student een concreet beeld van de organisatie, kan er een idee gevormd worden over de werksfeer en functie-inhoud, ... Tegelijkertijd kan de firma eveneens met haar eventuele toekomstige medewerker kennis maken.
Dankzij een stage vermijden de stagiair en de firma dus eventuele teleurstellingen.

Voor de studenten met interesse naar een buitenlandse stage, dit extraatje is eveneens mogelijk.  Een eerste, heel positieve stage in België, kan je toegang geven tot een tweede stage in het buitenland, in een land waar Colas gevestigd is.

Aarzel dus niet om ons te contacteren voor een stageaanvraag. Dit kan alleen maar je kansen verhogen op een vaste aanwerving in onze groep !

Voor een stage hier solliciteren.

Colas Belgium SA - Antoon Van Osslaan, 1/28A - 1120 Brussel
info@colas.be
02/482.06.30 
RPR BE0434 888 612